Wat is https?

Bij gebruik van HTTPS wordt de data die wordt verstuurd versleuteld. Hierdoor wordt het voor kwaadwillende partijen vrijwel onmogelijk om te weten welke gegevens verstuurd worden. Om een website van HTTP naar HTTPS om te zetten dient men een SSL-certificaat te installeren. Deze SSL-certificaten zijn niet te kopiëren of na te maken omdat er per domeinnaam een bijbehorend SSL-certificaat wordt uitgegeven. SSL is het meest gebruikte veiligheidsprotocol op het Internet.

Voordelen SSL certificaat

• Zoals hierboven vermeld, zorgt een SSL-certificaat voor een hogere beveiliging. Op elke site waar je je gegevens kunt achterlaten is het mogelijk de gegevens te onderscheppen als er geen SSL in gebruik is. Denk maar aan het invullen van een contactformulier.
  • Hogere ranking SEO: Google wilt de veiligheid op het internet verhogen. Daarom geeft Google website met een SSL-certificaat een hogere positie in de zoekresultaten. Wees uw concurrenten dus een stap voor.

Meer info over hoe een SSL-certificaat aan te vragen, kan je hier terug vinden.