Het kañooh webplatform beschikt over meerdere zoekfuncties/paddlets. Het kan soms verwarrend zijn om de correcte paddlet voor je site te kiezen. Hieronder kan je een korte beschrijving vinden van wat welke zoekfunctie doet.

Standaard zoek

Beginnen doen we met de standaard zoekfunctie. Deze komt standaard mee met je kañooh site.

De zoekfunctie zal zoeken in: teksten, titel, taxonomie (tags en trefwoorden) en panes. Een filtering op de resultaten is niet mogelijk. Wel kan je ervoor kiezen om de zoekfunctie uit te schakelen:

• Ga naar de theme store door bovenaan te klikken op "pagina aanpassen"
  • Klik op bewerk bij het huidige theme
  • Ga naar Header > Zoeken
  • Vink "De zoekfunctie weergeven op de website" uit

Meer info over het aanpassen van de zoekfunctie kan je hier terugvinden. Let op, deze aanpassingen zijn overal van toepassing ongeacht welke zoekfunctie wordt gebruikt.

Faceted search

Zoals je hierboven al kon lezen, is het met de standaard zoekfunctie niet mogelijk om te filteren. Faceted search geeft de mogelijkheid om te filteren op basis van de algemene woordenlijst en je kan instellen welke pagina types er al dan niet gevonden mogen worden.

De faceted search kan dus gezien worden als een uitbreiding van de standaard zoek.

Meer info over de installatie en configuratie van de Faceted search kan je in de FAQ terugvinden

Geavanceerde zoekpagina's

De geavanceerde zoekpagina's paddlet brengt een nieuw paginatype met zich mee waardoor je verschillende pagina's kan maken met elk hun filtering. Ook hier kan je dus een filter maken op basis van de algemene woordenlijst en welke pagina types er al dan niet gevonden mag worden. Eenmaal je een pagina hebt aangemaakt, kan je deze ook als pane plaatsen op andere pagina's. Deze paddlet heeft dus geen invloed op de standaard zoekfunctie in de header van je site.

Meer info over de installatie, configuratie en gebruik van de geavandeerde zoekpagina's kan je in de FAQ terugvinden.

Google custom search

De Google Custom Search paddelt verrijkt de website met relevante zoekresultaten van je eigen website, als mogelijk andere websites met een gelijkaardig thema. Je kunt het zoekbereik instellen op je Google Custom Search account en ingeven op welke sites de zoek allemaal mag zoeken. De resultaten worden na een zoekactie op jouw website getoond en de bezoeker kan er vervolgens op doorklikken.
Opgelet, deze paddlet is van toepassing op de standaard zoekfunctie.

Meer info over de installatie, configuratie en gebruik van de Google Custom Search kan je in de FAQ terugvinden.