Soms ontkom je er niet aan om definities of vakjargon te gebruiken die niet voor alle bezoekers even duidelijk zijn. Om op een heldere en snelle manier duidelijkheid te verschaffen is het vanaf nu mogelijk om definities aan te maken in de ‘Glossarium Paddlet’.

Door een glossarium aan te maken krijg de bezoeker:

• een lijst met definities en hun uitleg
  • een pop-up wanneer je met je muis over een definitie gaat in de frontend
Het geeft je de mogelijkheid definities die uitleg behoeven op een overzichtelijke wijze duidelijk te maken.

Installatie
  • Ga via de back-end van je website naar de Paddle store
  • Navigeer naar de Glossarium Paddlet en druk op installeren

Configuratie
De configuratie van de Glossarium Paddlet gebeurt ook via de Paddle Store
  • Navigeer naar de Glossarium Paddlet en klik op instellen
  • Klik op "+ voeg defintie toe" om een definitie toe te voegen
  • Vul de definitie in en schrijf vervolgens een omschrijving

• Vervolgens verwerk je de definities in een nieuwe tekst. Je kan natuurlijk ook je huidige teksten een keer kritisch doornemen zodat ook hier het interne woordgebruik verduidelijkt wordt via de Glossarium Paddlet.

• Wanneer je met de muis over de definitie gaat, verschijnt er een pop-up waarin bijvoorbeeld ook afbeeldingen kunnen geplaatst worden

Automatisch zal een glossarium pagina toegevoegd worden in de content manager.

LET OP: Gebruik een beknopte omschrijving per definitie. Gebruik desnoods een link in de omschrijving naar een andere pagina met extra uitleg of een externe website. De popup leent zich - zeker bij gebruik op mobiele apparaten - niet voor veel inhoud.