De image editor maakt het mogelijk om afbeeldingen bij te snijden op basis van verschillende ratio’s. Daarnaast wordt de bestandsgrootte automatisch verkleind, wat de snelheid van je website ten goede komt! Alle originele bestanden blijven bewaard in de mediabibliotheek.

Configuratie

Om gebruik te kunnen maken van de nieuwe functionaliteit hoeft er geen paddlet geïnstalleerd te worden. Ga naar de mediabibliotheek en voeg een afbeelding toe. Je ziet het volgende scherm:

Klik op een bepaalde ratio en de afbeelding kan bewerkt worden

Sla hem op en je ziet dat er achter de gekozen ratio ‘(bijgesneden)’ staat. Ook de bijbehorende thumbnail wordt getoond. De bijgesneden variant zal opgehaald worden wanneer je de bijbehorende ratio kiest in de WYSIWYG.

In de WYSIWYG kan je vervolgens kiezen voor een bepaalde ratio via ‘Eigenschappen afbeelding’. Hiervoor voeg je de afbeelding toe en rechterklik je op de afbeelding. In de WYSIWYG is het niet meer mogelijk een handmatige ratio te definiëren, dat gebeurt altijd via de mediabibliotheek.

In onderstaand voorbeeld zijn 3 afbeeldingen geïmporteerd in de mediabibliotheek. De originele bestandsgroottes zijn resp. 7MB, 3MB en 3MB. Ze zijn alle drie bijgesneden naar een vierkant. Ze worden nu in 3 afbeeldingpanes getoond en de bestandsgrootte is gereduceerd tot 1MB, 788 kB, 291 kB wat de snelheid van de website ten goede komt.