De Redirect Paddlet maakt het mogelijk om zowel bestaande als onbestaande URLs om te leiden naar een interne of externe webpagina. Op die manier is een bepaalde webpagina bereikbaar vanop meerdere URLs. Als de bezoeker de omgeleide URL in zijn webbrowser ingeeft, zal er automatisch een pagina met een ander adres openen.

Het redirecten of omleiden van pagina’s wordt bijvoorbeeld gebruikt om kortere URLs te communiceren en kan het probleem van broken links oplossen als een webpagina werd verplaatst.

Meer specifiek kan je via een redirected URL:
  • Doorlinken naar een campagnewebsite.
    • Fictief voorbeeld: www.energiesparen.be/onoff gaat naar www.onoff.be
  • Omleiden naar een andere link op dezelfde website.
    • Voorbeeld: www.ovam.be/register_grondstofverklaringen wordt www.ovam.be/einde-afvalmaterialen
  • Doorsturen van een onbestaande link naar een bestaande pagina:
    • Fictief voorbeeld: www.taaltelefoon.be/home.aspx wordt www.taaltelefoon.be/home
Installatie
  • Ga naar de Paddle Store via de back-end van je website
  • Scroll naar de Redirect Paddlet en klik op installeren

Configuratie
De configuratie van de Redirect gebeurt ook in de Paddle Store

• Klik op instellen op de paddlet te configureren
  • Klik op "Nieuwe redirect"
  • Vul bij “Van (unieke URL)” in welke link er automatisch moet omgeleid worden. Typ hier enkel het subpath in, dat is wat er na de eerste schuine streep (‘/’) staat.
  • Vul bij “Doel (redirected URL)” in, welke pagina de bezoeker uiteindelijk moet zien. Als het een interne link is, vul dan enkel het subpath in. Link je naar een externe pagina, geef dan de volledige URL in
  • De redirect status zal standaard op “301 Moved Permanently” staan.
  • Klik op “Opslaan”

Bulk import voor het instellen van nieuwe URL's
Maak een CSV bestand aan. Je kan dit doen via de template.
  • Klik op "Importeer nieuwe redirects"
  • In deze pop-up kan je de template terugvinden: "import_template.csv".
  • Selecteer het csv-bestand waarin 'Van' en Doel' links zijn opgesomd