De Nieuwspaddlet is meer dan zomaar een nieuw paginatype, het is een significante uitbreiding van je website. Als je deze functionaliteit installeert, beschik je over een nieuwspagina waarop actuele berichten verschijnen. Het schrijven van nieuwsberichten doe je vanaf nu in een nieuw paginatype. Op het nieuwsoverzicht verschijnen de berichten chronologisch van nieuw naar oud. Er is ruimte voor de datum en foto van het artikel. Het laatst gepubliceerde bericht verschijnt altijd over de hele breedte van de pagina.

Installatie

1. Nieuwsoverzicht

De nieuws paddlet installeer je via de Paddlet Store in de back-end van je kañooh website. Het icoon van de nieuws paddlet is een groene megafoon.

Zodra de Paddlet geïnstalleerd is, kan je het nieuwsoverzicht bij Inhoud > Pagina’s beheren terugvinden. Deze pagina is van het type "Gegenereerde pagina"

Ga naar de back-end van het nieuwsoverzicht om de pagina een andere titel te geven en om in de navigatiestructuur van je website te plaatsen. Klik daarvoor op het linkse icoontje onder acties en ga scroll vervolgens door naar navigatie.

2. Nieuwsbericht

Eens er kennis is gemaakt met de nieuwspagina, dient deze opgevuld te worden met actuele berichten die relevant zijn voor jullie organisatie. Een nieuwsbericht is een nieuw paginatype. Het aanmaken van een nieuw artikel doe je via Inhoud > Inhoud toevoegen > Scrollen naar nieuwsbericht. Vervolgens geef je de titel en de taal mee.

Vervolgens kan je je nieuwsbericht verrijken met een foto, die ook in het nieuwsoverzicht zal verschijnen.

Onderaan de bewerkingspagina van een nieuwsitem kan je een creatiedatum aanduiden, waarin je aangeeft welke datum bovenaan het artikel mag staan. Dit bepaalt ook de positie van het bericht in het nieuwsoverzicht. Deze datum kan bovendien nog worden aangepast, zodat een artikel terug bovenaan komt te staan.

De Paddlet is met andere woorden een nieuw paginatype met bijzondere kenmerken.