Algemeen

Dankzij de mediatheek is het niet nodig om een (media-)bestand steeds opnieuw te uploaden als je ze meermaals wilt gebruiken op website.

In de mediatheek kan je tevens zoeken naar een bestand. De zoekfunctie houdt niet alleen rekening met de titel van een bestand, ook de beschrijving, alternatieve tekst, het onderschrift en meta data worden gebruikt in de zoekresultaten. Dit is bijzonder handig als de mediatheek aardig gevuld raakt.

In de mediatheek kunnen heel wat bestandstypes worden opgeladen:
  • Afbeeldingen
  • Video's
  • Bestanden (Word, Excel, PDF, ...)

Documenten en afbeeldingen

• Ga naar de back-end van je website en klik op Inhoud > Mediatheek. Daar klik je links bovenaan op Bestand toevoegen.
  • In het volgende venster geef je aan welk type bestand je aan de mediatheek toevoegt.
  • Klik op Selecteer een bestand om een document of afbeelding van op je computer te kiezen. Klik vervolgens op Uploaden > Doorgaan.
  • Voeg/wijzig de details van het bestand of afbeelding toe

Video's

• Ga naar de Mediatheek.
  • Klik op ‘Bestand toevoegen’.
  • Selecteer ‘Video’ en kies de bron, in dit geval een videobestand.
  • Zoek het bestand op je computer en laad het op.
  • Je kunt nu de details van de video toevoegen:
    • Titel van de video
    • Thumbnail – het plaatje dat zichtbaar is voor de eindgebruiker.
    • Breedte van de video (verplicht).
    • Hoogte van de video (verplicht).
    • Ondertiteling voor de video, in het bestandsformaat .srt
  • Klik op ‘Opslaan’.
  • De video is nu opgenomen in de mediatheek en kan gebruikt worden in onder meer de WYSIWIG, in panes en in download lijsten.

Je kunt op deze manier ook YouTube bestanden toevoegen aan de mediatheek. Kies daarvoor als bron (bij upload video) een YouTube film en geef de URL of de unieke ID (i.e. de unieke code in de URL, ew6fv9UUlQ8). Aan een YouTube film kan ook een ondertiteling worden toegevoegd.

Afmetingen van een video in de mediatheek kunnen zijn: 4 op 3 of 16 op 9

Export:

Het is mogelijk een export te downloaden van de mediatheek. De volgende velden worden meegenomen:

• Type
  • Path
  • Titel
  • Alt text
  • Beschrijving
  • Tags
  • Trefwoorden uit de algemene woordenlijst
  • Thumbnail
  • Ondertiteling
  • Uploader