Voor het aanmaken van een API-key moeten verschillende stappen worden doorlopen.

Eerst en vooral moet er een nieuw project worden aangemaakt op https://console.developers.google.com/project. Klik op "Create project" en vul een projectnaam in. Vervolgens klik je in de linkerkolom op "APIs and auth". Vervolgens volg je de stappen zoals aangegeven in onderstaande afbeeldingen. De API code die in de laatste afbeelding verschijnt, gebruik je om de paddlet in te stellen.