Regio's zijn panes die je door eenmaal in te stellen op alle pagina's kan laten weergeven. Ook kan je ze per paginatype instellen. Opgelet, dit geldt niet voor overzichtspagina's. Hier moet je ze per overzichtspagina apart instellen. Meer uitleg hierover vind je verderop in het artikel.

Configuratie

• Ga naar structuur > regio's

• Als je op "Bewerk" klikt naast "Regiosetting voor alle content types" kan je een pane instellen die op elk paginatype zal te zien zijn

• Je kan panes ofwel onderaan ofwel rechts toevoegen. De configuratie is dezelfde als een pane in eender welke regio

• Druk op het plus teken en selecteer de gewenste pane

• Klik vervolgens op opslaan

• In het voorbeeld hieronder heb ik een inhoud pane toegevoegd. Deze zal nu te zien zijn op alle paginatypes

• Wil je niet dat een pane getoond wordt op een bepaald pagina type dan kan je deze makkelijk overschrijven

• Ga terug naar structuur > regio's

• Vink bijvoorbeeld Overschrijf het content type nieuwsbericht aan en druk op opslaan

• De regio in de globale regio settings zal nu overschreven worden

• Dit werkt natuurlijk ook in de omgekeerde richting: wanneer je een pane enkel op een bepaald pagina type wilt laten, zien vink je het overschrijven aan en druk je op bewerk

• Voeg vervolgens een pane toe en druk op opslaan

• Vergeet niet in de regio pagina ook op opslaan te drukken

Overzichtspagina's

De panes die je hebt ingesteld bij structuur > regio's kan je ook laten terug komen op overzichtspagina's. Dit kan niet standaard gezien elke overzichtpagina een andere structuur heeft.

• Ga naar inhoud en selecter de overzichtspagina die je wilt aanpassen

• Ga naar pagina regio's en druk op het plusteken waar je de pane wilt

• Selecteer de Regio-inhoud pane

• Duidt de regio aan die je wilt gebruiken, rechts of onderaan

• Duidt aan van welke eerdere ingestelde lay-out (slaat op de regio's die hierboven zijn ingesteld bij structuur > regio's) je de regio wilt gebruiken

• Dit voorbeeld ziet er als volgt uit: