Een Content Management Systeem (CMS) is software die het mogelijk maakt om eenvoudig inhoud op een webpagina te beheren. Meestal is zo’n inhoudbeheersysteem een webapplicatie, waarop je via een webbrowser kan inloggen.

Een groot voordeel van een CMS is dat je tekst zonder opmaak invoert in de back-end en deze aan de bezoekers op een pagina met lay-out worden gepresenteerd. Een Content Management Systeem is handig voor organisaties die regelmatig de inhoud op hun website aanpassen.