Wat is een SSH key en waarom heb ik deze nodig?

SSH staat voor Secure Shell en is een digitaal beveiligingsprotocol dat wordt gebruikt om in te loggen en te communiceren met een platform zoals kañooh.

Een SSH key bestaat in principe uit twee sleutels een Publieke (Public Key) en een Geheime (Private Key). Beide sleutels worden door een programma gegenereerd en bewaard in een bestand. Dat bestand wordt geïnstalleerd op je eigen computer en op het platform waarmee je wil communiceren (kañooh). Na installatie kan je, via je computer, op een veilige manier inloggen en werken met het platform.

Hoe kan ik een SSH key aanmaken?

Contacteer hiervoor de technisch verantwoordelijke van jouw website.

Of volg deze instructies https://help.github.com/articles/generating-ssh-keys (Met uitzondering laatste stap)

Hoe kan ik een extra SSH key toevoegen aan mijn kañooh hosting pakket?

Je stuurt hiervoor simpelweg een mail naar helpmij@kanooh.be met de SSH key in bijlage en aan welk hosting pakket je deze wilt toevoegen.

Hoe kan ik een SSH key later verwijderen van mijn kañooh hosting pakket?

Je stuurt hiervoor simpelweg een mail naar helpmij@kanooh.be met de SSH key in bijlage en aan welk hosting pakket je deze wilt verwijderen.