Soms is inhoud enkel bestemd voor bepaalde groepen ingelogde gebruikers. Deze module geeft je de mogelijkheid om rollen aan te maken en een rol toe te wijzen aan gebruikers. Vervolgens geef je op de pagina aan voor welke rollen de pagina toegankelijk is.

Installatie

• Ga via de back-end van je website naar de Paddle Store
  • Installeer vervolgens de afgeschermde inhoud module

Configuratie

• Ga naar gebruikers en klik bovenaan op Rollen
  • De rollen die zichtbaar zijn, zijn de standaard rollen die beschikbaar zijn. Hier kan je geen aanpassingen aan doen.

• Klik bovenaan op "Voeg rol toe" en geef je rol een naam

• Klik terug op gebruikers en ken de rol toe aan de personen,
  • Vink de gebruikers aan waar je de rol van wilt aanpassen en selecteer bij "Acties" "Verander gebruikersrollen"
  • Druk op uitvoeren

• Selecteer bovenaan de rol die je wilt toevoegen en klik op volgende

• Vervolgens kan je de inhoud toevoegen. Ga daarvoor naar de pagina's via inhoud > pagina's beheren selecteer je pagina die je wilt afgeschermen
  • Klik op "pagina-inhoud en opties"

• Selecteer bij zichtbaarheid "Alleen specifieke ingelogde gebruikersrollen" en onder "Welke gebruikersrollen?" jouw aangemaakte rol

De pagina zal nu enkel zichtbaar zijn voor ingelogde gebruikers met de desbetreffende rol.