Een forum kan voor websites met een grote achterban - waarbij het delen van kennis een grote rol speelt - een nuttige functionaliteit zijn. Aangezien er geen module voor is hebben we een aantal fora onder de loep genomen en gekozen voor Google Groups welke als forum te embedden is.

Voordelen:

• in hoge mate instelbaar
  • in het Nederlands beschikbaar
  • mogelijkheid tot embedden

Deel 1 - maak een Google Group aan

• Vervolgens kies je het type groep, geef je de groep een naam en configureer je de groep.

Een belangrijk stukje code vind je onderaan deze pagina, namelijk de embed code. Deze dien je in een embed widget te plakken. Zodra je dit heb gedaan is het forum in feite op elke pagina te plaatsen. We hebben een in het voorbeeld gebruik gemaakt van een overzichtspagina layout "Eta".

Hoe ziet het eruit? Als je ingelogd bent als groep beheerder zie je het volgende:

Bij een openbare groep ziet een anonieme bezoeker het volgende (een gesloten groep is ook mogelijk):