Met de Page Sharing Paddlet plaats je een deelknop (share button) op pagina's waarmee de bezoeker van de website inhoud kan delen op sociale media. Om een pagina te delen, hoeft de bezoeker hier enkel op te klikken en een sociaal netwerk naar keuze te selecteren.

Installatie

Om de page sharing paddlet te installeren, ga je in de back-end van jouw website naar de Paddle Store. Daar vind je de paddlet met het oranje icoon. Klik vervolgens op installeren.

Configuratie

Ga terug naar de paddle store om de page sharing paddlet te configureren. Hier kan je instellen op welke paginatypes de deelknop mag getoond worden en welke social media voor de bezoekers beschikbaar zullen zijn. Eens jouw voorkeuren zijn opgeslagen, worden ze onmiddellijk op alle pagina’s toegepast. Bezoekers die jouw pagina willen delen op een sociaal netwerk, moeten daar uiteraard een account hebben, daarom verschijnt er een pop-up venster waarin ze zich kunnen aanmelden op de netwerksite die ze gekozen hebben.

Via de pagina instellingen kan je een standaardafbeelding selecteren die gebruikt wordt bij het delen

Klik op het gereerdschapstooltje bovenaan de website

Onder "Delen op sociale media" kies je een afbeelding uit de mediatheek

Het is ook mogelijk om een afbeelding per pagina in te stellen. Meer info hierover kan je hier terug vinden.

Als beide geconfigureerd zijn, zal de standaardafbeelding gebruikt worden wanneer de pagina geen specifieke afbeelding heeft en wanneer wel, zal de specifieke afbeelding gebruikt worden.

Het kan zijn dat wanneer je een afbeelding gekozen hebt deze niet direct beschikbaar is op de sociale media.

Voor twitter kan het tot een week duren vooraleer de foto beschikbaar is. Bij facebook gaat dit sneller. Indien je na een kwartier de nieuwe foto nog niet ziet, kan je deze altijd controleren via:

https://developers.facebook.com/tools/debug/sharing/

• Geef bovenaan de URL in van jouw site en druk op fouten opsporen.

• Naast Tijdstip van schrapen kan je zien wanneer facebook de laatste keer de nieuwe foto heeft opgehaald.
  • Klik op Opnieuw afschrapen
  • Naast Voorbeeld van link komt de nieuwe foto te staan

(Let wel: in de toelichting van 25 september 2014 staat nog de initiële titel van de Paddlet: 'Social Media Paddlet'. In de Paddle Store kan je deze terugvinden als 'Page Sharing')